HTML

Chimochan blogja

Szeretném ajánlani ezt a blogot a barátaimnak, a családomnak és mindenkinek, akit esetleg érdekel.

Utolsó kommentek

  • Mildii: Kedves Chimochan! Erről a csodaszép kastélyról lehetne kérni fotókat? Nem arra gondolok amiket a n... (2009.11.06. 19:29) Fogaszat es egyebek
  • Gálné Erzsébet: Szia Ez nem semmi kaland volt nektek. Sikerült a nyomokat eltüntetni? Mi volt a fogorvosnál? Erről... (2009.10.14. 21:18)
  • Gálné Erzsébet: Szia A képen azt a helyet látjuk ahol most dolgoztok és éltek? Nagyon szép kastély! Kicsit sürübbe... (2009.08.13. 18:04)
  • Gálné Erzsébet: Szia Melinda Már régen nem írtál ide, én heti rendszerességgel nézegetem a blogodat. Mi van velete... (2009.06.29. 05:57)
  • Tru(e)Man: GRATULÁLOK! És sok boldogságot! Kíváncsian várom az esküvői képeket! :) (2009.01.28. 11:06) Mi ujasag nalunk?
  • Utolsó 20

Kirandultunk

2009.02.26. 14:34 :: Chimochan

Szo erte a haz elejet, hogy nem nagyon jelentkezek. Pedig mindig megteszek, elhihetitek. :)

Ugy dontottem most irok kicsit arrol merre csaviztunk.

Cobh

A varoska nevenek ejtese: kov. Eredetileg a falut, amibol anno kinotte magat Cove-nak hivtak. Az irek azonban ugy gondoltak, hogy a nev tul angolos es megvaltoztattak Cobh-ra, amit ugyanugy ejtenek, de az ir nyelv helyesirasa szerint irodik. Mellesleg meg Queenstown nevre is hallgat, mivel Viktoria kiralyno 1849-ben ellatogatott a varosba. Ennek a latogatasnak az emlekere a helyiek elkereszteltek a helyseget a "kiralyno varosanak". A varos 1921-ben nyerte vissza mostani nevet.

Hires arrol, hogy az 1800-as evek vegen a legnagyobb emigracios kikoto volt Irorszagban. Kb. 2,5 millioan indultak innen Amerikaba ugynevezett koporso hajokon. Mind a mai napig probaljak osszegyujteni azoknak a nevet, akik anno innen vandoroltak el. Az amerikai turistaknak, akiknek ir oseik vannak, csaladfa kutatast is biztositanak, termeszetesen nem ingyen. :)

Amugy gyonyoru pici hely. Komppal lehet legrovidebben eljutni oda es pazar a varos tetejen elheyezkedo katedralisbol a kilatas. Kis szigetek, felszigetek es az ocean veszik korul. Mivel kikotovaros millio kis es nagy hajot lehet latni. Csinaltunk par kepet, teszek is majd fel a galeriaba. Mivel az idojaras azonban kisse morcos volt, a kepek annyira nem lettek szepek.

Timoleague

Timoleague tolunk nem annyira messzi, oceanparti kis varos. Gyonyoru zold es termeszetes, rengeteg vizzel, dombocskakkal, regi epuletekkel. Hires az apatsagarol, amit a helyiek mind a mai napig temetonek hasznalnak. Ezt ugy kepzeljetek el, hogy szo szerint az apatsag romos falai koze temetkeznek. Talaltunk tobb szaz eves es alig par eves sirokat is. Az epulet eleg regi, ha jol emlekszem a ferencesek epitettek a 13. sz. kornyeken.

Jartunk meg Dublinban is, de ott meg mindig nem volt idonk korulnezni. :)

Igyekszem feltenni par kepet, majd nezzetek meg oket.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chimochan.blog.hu/api/trackback/id/tr6967701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása