HTML

Chimochan blogja

Szeretném ajánlani ezt a blogot a barátaimnak, a családomnak és mindenkinek, akit esetleg érdekel.

Utolsó kommentek

  • Mildii: Kedves Chimochan! Erről a csodaszép kastélyról lehetne kérni fotókat? Nem arra gondolok amiket a n... (2009.11.06. 19:29) Fogaszat es egyebek
  • Gálné Erzsébet: Szia Ez nem semmi kaland volt nektek. Sikerült a nyomokat eltüntetni? Mi volt a fogorvosnál? Erről... (2009.10.14. 21:18)
  • Gálné Erzsébet: Szia A képen azt a helyet látjuk ahol most dolgoztok és éltek? Nagyon szép kastély! Kicsit sürübbe... (2009.08.13. 18:04)
  • Gálné Erzsébet: Szia Melinda Már régen nem írtál ide, én heti rendszerességgel nézegetem a blogodat. Mi van velete... (2009.06.29. 05:57)
  • Tru(e)Man: GRATULÁLOK! És sok boldogságot! Kíváncsian várom az esküvői képeket! :) (2009.01.28. 11:06) Mi ujasag nalunk?
  • Utolsó 20

Fogaszat es egyebek

2009.10.25. 16:25 :: Chimochan

Igertem, hogy irok az itteni orvosi ellatasrol. Lassan meg fogom tenni tenyleg. Fogorvos ota jartam mar a haziorvosnal is, ahol a fogorvossal ellentetben egesz pozitiv elmenyem volt.

De eloszor is par szot masrol. Szerdan utaztak el anyosomek, akik itt voltak egy hetig velunk. Elvittuk oket egy ujabb asvanykiallitasra, ahol Viktor vett egy topazt, erosen megapasztva a penztarcank tartalmat. Elmentunk Arthur kiraly sirja fele is, de mivel az igen csak egy dombon van, es a tarsasag tul lusta volt felmaszni oda, elmentunk inkabb egy outletbe, nem messze onnan. A bevasarlo falucska egeszen hidegen hagyott, semmiben sem kulonbozik a magyarorszagiaktol. Elvittuk a szuloket meg egy antik piacra es egy bolhavasarba is. :) Mindketto nagyon erdekes volt. Kaptam peldaul egy nyuszi kiskabatot, gyonyoru, uj allapotban, csupan 28 fontert!!! Nem semmi. Nagyon orultem neki, eletem elso bundaja. Tudom most az allatbaratok haborognak, de: az allatokat en is szeretem, a vadaszatokat utalom, nyulat nem lennek kepes sehogysem megolni. Visoznt a boltban arult kesz allapotu szorme kiskabat engem nem tud utalattal eltolteni. Szerintem nemelyik szep. Es meleg. Es akkor ne felejtsuk el hogy az allatbaratoknak sem 100%-a vegetarianus, tehat mirol beszelunk. Na mindegy, valoszinuleg azert kicsit megiscsak sajnalom a szegeny szekrenyemben logo valahavolt nyuszikat. :)

A fogorvos. Azt hiszem emlitettem, hogy itt is ingyenes az orvosi ellatas. Persze nem teljes mertekben, de az alap, altalanos dolgok, illetve mint kiderult a kotelezoen eloirt dolgok ingyenesek, a privat rendelokben, korhazakban es a nem megfelelo magaviselet eseten fizetni kell. :D Utobbit megmagyarazom:

Kiesett a fogtomesem. Mivel ezeket a dolgokat en nem szeretem halogatni, mansp reggel megkerdeztem Mrs Robbot hova tudnek elmenni fogaszatra. Mivel ilyen dolgokban ok is nagyon segitokeszek fogta a telefont es felhivta nekem a legkozelebbi fogaszati rendelot, ahol adtak egy idopontot 3-4 nap mulvara. Mondtak vigyem Viktort is. Ezt nem ertettuk miert, ugy hogy Viktor nem jott. Amugy is utalja  a fogorvost es gondja sem volt. Amikor megerkeztem a rendelobe a recepcios neni leultettet es kozolte hogy a doktorno mindjart fogad. Alapbol egy lengyel fogorvoshoz lettem bejelentve, de mondom sebaj, nekem jo az angol fogorvosno is. Mint kiderult a holgyike ket honapja praktizalt csak, frissen kikerulve az egyetemrol, egy eves hatarozott ideju szerzodessel, az idosebb foorvos felugyelete alatt. A felugyelet azt jelenti, hogy minden nap jelentenie kellett a paciensekrol. A roppant nagy gyakorlat hallatan kicsit bevallom megijedtem. Eddig ugyanis csak tapasztalt fogorvosokhoz jartam. DSebaj, gondoltam csak tulelem, ha meg nem akkor biztos igy kellett lennie. :) Mondom Sarah-nak (igy hivtak), hogy szeretnem a fogtomesemet potoltatni, mert kiesett. Erre kozli velem, hogy hat azt most nem lehet mert az elso alkalommal csak egy vizsgalatot vegezhet, megnezi az osszes fogamat, csinal egy rontgent, felallitja a kezelesi tervet es megbeszeljuk az utemezest. Gondoltam rendben. Egeszen addig amig elkeszult a rontgen, aminek latan a kisasszony (talan meg fiatalabb is volt nalam, mindenesetre miss), kisse megijedt es kozolte velem, hogy sebeszeti beavatkozasra lesz szukseg es ki kell mutetnem mind a negy bolcsesseg fogamat, mert a rontgen alapjan nem lesz helyuk kijonni. Mondtam neki hogy ez rendben is van, ezt 18 eves korom ota tudom, viszont a bolcsesseg fogaim nagyon nem akarnak kijonni es a magyar fogorvosom azt tanacsolta, hogy akkor ne piszkaljuk oket, ha ok sem kellemetlenkednek. Ez persze nem hatotta meg a doktornenit hanem mondta hogy megbeszeli a foorvossal, illetve ker egy idopontot a korhazban a specialistatol, aki megcsinalja a

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chimochan.blog.hu/api/trackback/id/tr821474112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mildii 2009.11.06. 19:29:31

Kedves Chimochan! Erről a csodaszép kastélyról lehetne kérni fotókat? Nem arra gondolok amiket a neten lehet fellelni róla, hanem ilyen "belső" saját szemszögből készítetteket, olyanokat amiket csak ti láthattok? Gyanítom hogy nem nagyon, de ha mégis, akkor légyszi csinálj már és publikáld valahogy.
üdv
Mildi
süti beállítások módosítása