HTML

Chimochan blogja

Szeretném ajánlani ezt a blogot a barátaimnak, a családomnak és mindenkinek, akit esetleg érdekel.

Utolsó kommentek

  • Mildii: Kedves Chimochan! Erről a csodaszép kastélyról lehetne kérni fotókat? Nem arra gondolok amiket a n... (2009.11.06. 19:29) Fogaszat es egyebek
  • Gálné Erzsébet: Szia Ez nem semmi kaland volt nektek. Sikerült a nyomokat eltüntetni? Mi volt a fogorvosnál? Erről... (2009.10.14. 21:18)
  • Gálné Erzsébet: Szia A képen azt a helyet látjuk ahol most dolgoztok és éltek? Nagyon szép kastély! Kicsit sürübbe... (2009.08.13. 18:04)
  • Gálné Erzsébet: Szia Melinda Már régen nem írtál ide, én heti rendszerességgel nézegetem a blogodat. Mi van velete... (2009.06.29. 05:57)
  • Tru(e)Man: GRATULÁLOK! És sok boldogságot! Kíváncsian várom az esküvői képeket! :) (2009.01.28. 11:06) Mi ujasag nalunk?
  • Utolsó 20

Hurra Nyaralunk!

2009.08.15. 09:17 :: Chimochan

Tudom, hogy most nem errol kellene irnom, de epp az elobb vettunk ket repulojegyet a Kanari szigetekre. Megyunk nyaralni! :D Illetve inkabb teleles lesz, de az mennyire jol fog esni! Hihetetlen de mindossze 350£-ba kerultek a jegyek. A londoni repterrel szinte teljesen megnyilik a vilag.  Joforman nincs olyan hely a vilagon ahova ne lehetne egyszeruen eljutni.

Raadasul tegnap este vettunk ket jegyet Ian Anderson (Jethro Tull) koncertjere is, ami mint kiderult itt lesz egy 50 km-re levo kisvarosban. Szeretem Angliat. :)

Ma eppen szabadnaposak vagyunk ugy hogy raerunk ilyenekkel foglalkozni. Igy hogy meglett a bankszamlank is vegre elkezdhetjuk kolteni az elmult hat hetben megsporolt penzt. :)

Erzsi kerdesere valaszolva: Igen, a kepen levo hazban lakunk es dolgozunk.

Elsore nekem felelmetesnek tunt annyira kis regi, tomzsi epulet. Szinte nem is szep. A hazrol par szot: 1480 korul epult a nagy resze. Eroditmenynek indult, de sosem fejeztek be. Az egykori vizesarokbol lett a tavacska a haz elott. Az etkezot 1600 korul epitettek hozza az epulethez. Ez egy nagyobbacska szoba, ami etkezokent volt/van hasznalva. Van az ugynevezett eszaki szarny, azt 1920-ban csaptak hozza a hazhoz es igy eleg hatalmas epuletegyuttes lett. Belulrol olyan mint egy labirintus. Feltem tole hogy sosem leszek kepes eligazodni benne. Persze most mar csukott szemmel is megy a dolog. :D Egyszeruen csak at kell latni a rendszert es onnan mar egyszeru. A haz tele van antik dolgokkal. Nehany darab korabeli (15-16. sz-i), a hazhoz tartozo, a tobbit meg Mrs. Robb es a csaladja vasarolgatja antik piacokon, vasarokon, aukciokon. Mrs. Robbnak van egy eleg nagy, gyonyoru antik kinai kollekcioja (buddha szobrok, rajzok, dobozok, iranytuk, stb.). Imadom. Amugy szinte minden masodik targy ezust. A legjobbak a gyertyatarok, amik darabonkent nyomhatnak tobb mint 5 kg-t. :) A hely erdekessege, hogy Mr es Mrs Robb, a tulajdonosok, a hazban laknak. Ezert is hirdetik ugy Cothay-t, hogy nem egy muzeum, hanem egy elo haz. Ez adja meg a varazsat is.

Az elso napunkra visszaterve roviden. (Olyan reg volt mar...) :) Reggel 9-kor talalkoztunk a konyhaban a csaladdal, a parral, akik elottunk itt dolgoztak (lengyelek voltak es aznap utaztak haza), a fokertesszel es a karbantartokkal. Itt az elet fel 9-kor kezdodik, tehat 9-kor mar nyuzsges van. A delelottot arra szantuk, hogy a lengyel par korbemutogatta nekunk a helyet. Rajottunk hogy gyornyoru. Nappali fenynel nagyon bekes es pozitiv kisugarzasu hely. Olyasmi mint a mesekben. :) Feltunt hogy mindenki vidam, kiegyensulyozott es mosolygos. Ez azota sem valtozott, bar mint mindenhol, itt is vannak nezetelteresek, apro vitak, rosszabb pillanatok, de a napok 95%-a jo hangulatban es nagyon csaldiasan telik.

A lengyel parra visszaterve: ok harom evet toltottek itt. Egesz fiatalok voltak, mert ha jol emlekszem 23 es 25 ev koruliek lehettek. A sajat bevallasuk szerint csaladi okok miatt mentek haza. Mint utolag kiderult volt par nagyobb veszekedes a leanyzo es Mrs. Robb kozott. A legutobbi utan a par ugy dontott felmond es hazamegy. Tudjuk mar az okokat is (volt ket nehezebb hetem az elejen megszokni az oreglanyt), bar szerintem a legnagyobb hezag az eletkorban es a "kulturalis" kulonbsegekben lehetett kozottuk. Igazabol nem a mi dolgunk, mi csak orulunk hogy igy alakultak a dolgok. :) (Ez kicsit gonosz.)

Most mennem kell sajnos, de majd jelentkezem. Be kell ugranom a faluba ebedre vasarolni meg megnezni a Kanari szigetes utikonyv kinalatot. :)

Jo hetveget mindenkinek!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chimochan.blog.hu/api/trackback/id/tr531310647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása