HTML

Chimochan blogja

Szeretném ajánlani ezt a blogot a barátaimnak, a családomnak és mindenkinek, akit esetleg érdekel.

Utolsó kommentek

  • Mildii: Kedves Chimochan! Erről a csodaszép kastélyról lehetne kérni fotókat? Nem arra gondolok amiket a n... (2009.11.06. 19:29) Fogaszat es egyebek
  • Gálné Erzsébet: Szia Ez nem semmi kaland volt nektek. Sikerült a nyomokat eltüntetni? Mi volt a fogorvosnál? Erről... (2009.10.14. 21:18)
  • Gálné Erzsébet: Szia A képen azt a helyet látjuk ahol most dolgoztok és éltek? Nagyon szép kastély! Kicsit sürübbe... (2009.08.13. 18:04)
  • Gálné Erzsébet: Szia Melinda Már régen nem írtál ide, én heti rendszerességgel nézegetem a blogodat. Mi van velete... (2009.06.29. 05:57)
  • Tru(e)Man: GRATULÁLOK! És sok boldogságot! Kíváncsian várom az esküvői képeket! :) (2009.01.28. 11:06) Mi ujasag nalunk?
  • Utolsó 20

Biciklik es egyebek

2009.09.05. 23:09 :: Chimochan

Kellett megint egy kis ido hogy ihletem tamadjon az irasra. Valaha ironak is keszultem, de mint latszik eleg csufos kudarcot vallottam volna. :)

Meg 3 het es a haz meg a kertek bezarnak, azaz jovo husvetig bezarunk. Csend lesz es turistamentes nyugalom. :)

Ma szabadnaposak voltunk es mint ilyenkor szoktunk, elmentunk csavizni. Reggel jott ertunk a szomszed "neni", aki a sutiket suti a kavezonknak es elvitt minket a szulei farmjara biciklit nezni. Az apukaja egyik hangarjaban van vagy 100 bicikli, ami vagy talalt, vagy a rendorseg altal lefoglalt, elkobzott, stb darab. Mivel ugye az irorszagi bicoinkat el kellett adnunk, gondolkodtunk rajta, hogy venni kellene masikokat. Egyszer emlitettem Jackienek (a sutogetos neninek) a dolgot es mint kiderult soha jobb emberhez nem fordulhattam volna. A kb. 100 biciklirol tudni kell, hogy azert nem voltak annyira jo allapotban leven, hogy a kutya nem foglalkozik veluk. Mindegyiken legalabb fel kilo sar es pokhalo van. Viszont sikerult 5 darabot kivalasztanunk amit darabja 1 fontert el is hoztunk. :) Az otbol ketto egeszen jo allapotban van. Az enyem a tokeletes masa az irorszagi biciklimnek, aminek nagyon orultem, mert azt szerettem. Viktor nem tudott donteni egy monti es egy orszaguti kozott, igy mindkettot elhozta, pluszban meg 2 biciklit alkatresznek. :) Ma ugyis a nevnapja volt, ennyit igazan megerdemel. (Boldog nevnapot Viktorok!) A bicok osszerakasaval es szerelgetesevel egy idore megint le lesz foglalva szerencsere. :)

A bicos turizas utan elindultunk az ellenkezo iranyba egy asvany es feldragako kiallitasra. A kiallitasrol a hazban tartott ekszerkeszito, femmuves oran hallottunk es mivel Viktor geologia faktos volt kozepsuliban es alapbol erdeklik az ilyenek, ugy dontottunk elmegyunk ra. Sikerult is vennunk 3 kovecsket a leendo hajcsatomhoz, amit majd a femmuves tanfolyamon fogok megcsinalni.

A tanfolyamon amugy alig nehany "oreglany" (Mrs. Robbot beleertve) vesz reszt, pedig eleg erdekesnek tunik. Sokaig gondolkodtam hogy elkezdjem-e, de kar lenne egy ilyen lehetoseget kihagyni. Tobbnyire ezusttel kell dolgozni, de a kistanulok mint en es valoszinuleg Viktor :), rezzel kezdenek. Ahogy az embernek elkezd jarni az agya hogy mit is kellene keszitenie, rajon hogy eleg megszallott egy dolog. Kb. masfel ora alatt sikerult eldontenem milyen koveket fogok beleepiteni a hajcsatomba es mar nemi szakirodalmat is beszereztem a kozepkori ekszerekrol es fem disztargyakrol. :) Szerencsere ilyen jellegu konyveket boven lehet a hazban talalni, ugyanugy a kulonbozo korok es orszagok antik targyairol is.

Az antik dolog is eleg ragalyos. Minel tobbet tud meg az ember annal erdekesebbe valik a tema es annal inkabb feltamad benne a gyujtesi kedv. Viktor ki is nezte az elso antik targyat, ami csupan 170 fontba kerul es nagyon szeretne megkapni. A targy egy ontottvas agar a 18 sz-bol, az elsok kozul valo. Persze ha az en gyenge szivemen mulik, meg is kapja karacsonyra. Amugy ezen a kornyeken (lehet hogy mashol is Angliaban) viszonylag olcson lehet viszonylag jo minosegu antik dolgokhoz jutni. Mondjuk az sosem erdekelt, hogy ennek mekkora es milyen piaca van Magyarorszagon.

Most pedig ideje aludni. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chimochan.blog.hu/api/trackback/id/tr491362812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása