HTML

Chimochan blogja

Szeretném ajánlani ezt a blogot a barátaimnak, a családomnak és mindenkinek, akit esetleg érdekel.

Utolsó kommentek

  • Mildii: Kedves Chimochan! Erről a csodaszép kastélyról lehetne kérni fotókat? Nem arra gondolok amiket a n... (2009.11.06. 19:29) Fogaszat es egyebek
  • Gálné Erzsébet: Szia Ez nem semmi kaland volt nektek. Sikerült a nyomokat eltüntetni? Mi volt a fogorvosnál? Erről... (2009.10.14. 21:18)
  • Gálné Erzsébet: Szia A képen azt a helyet látjuk ahol most dolgoztok és éltek? Nagyon szép kastély! Kicsit sürübbe... (2009.08.13. 18:04)
  • Gálné Erzsébet: Szia Melinda Már régen nem írtál ide, én heti rendszerességgel nézegetem a blogodat. Mi van velete... (2009.06.29. 05:57)
  • Tru(e)Man: GRATULÁLOK! És sok boldogságot! Kíváncsian várom az esküvői képeket! :) (2009.01.28. 11:06) Mi ujasag nalunk?
  • Utolsó 20

A cicas auto meg a fokak

2009.05.07. 16:52 :: Chimochan

Nem is tudom miota nem jelentkeztem, de azota sokminden tortent. Belegondolva sosem volt olyan idoszaka az eletemnek amikor nem tortent semmi. :)

Eloszor is vettunk meg egy autot. Hehe, igy mar harom auto parkol a haz elott, ami kezd egy kicsit sok lenni. Szoval a jargany egy 96-os evjaratu Peugeot 205-os, nagyon gyonyoru allapotban. Persze van rajta egy ket karcolas, de ugy kepzeljetek el, mint egy oreg bacsi autojat, ami mindig fedel alatt volt es gondolom hetvegente hasznalta. A belseje szebb mint az en Fifime, motorikusan meg nagyon szuper. Raadasul bar csak 1.1-es, nagyon furge kis auto, meg 60 pacis ugyanugy mint az 1.2-es Fifi, ami raadasul vagy 250kg-val nehezebb is. A bacsi azert adta el az autot, mert lejart a muszakija. Igy, a korara valo tekintettel is, 300 euroert a mienk lett. :D Muszaki vizsga majus 22-en. Felulvizsgalaton volt, de nem nyultak hozza, mert nem volt miert. :) Remeljuk a legjobbakat.

Es hogy a jargany allomanyt tovabb noveljuk, vettunk ket biciklit is. :D Ezekkel egyutt azt mondom vegkepp tul sok kozlekedesi eszkozunk van. :) A bicot viszont imadom. Nem mai darab az sem. Meg idosebb a Peugeotnal is, bar rajta sem latszik. Egy hazaspartol vettuk a ket montit 50 euroert. 15 evesek, de bent tartottak oket es alig hasznaltak. Viszont latszik hogy szepen karban vannak tartva. Nem rozsdasak, tokeletesek a valtok, jok a gumik, stb. Ami nekem uj, hogy mindketto ferfivazas, es en azt annyira nem szeretem. Amde az enyem kicsi, mivel a holgy akie volt meg nalam is alacsonyabb. Raadasul mindketto egyforma. Szinre, markara, mindenre. :) Ugyhogy 4 napja szinte csak biciklivel kozlekedek. Adott hozza minden: szep ido, gyonyoru taj, friss levego. DE! Aki jart Irorszagban tudja, hogy Irorszag lapos orszag. Am megsem. Egyszeruen nem lehet 500 m-t ugy tekerni hogy kozben ne legyen legalabb egy emelkedo. Vagy ketto. Azaz itt 5 km tekeres feler egy Tatabanya kornyeki 20 km-es turaval. Aki nem probalta nem is gondolna hogy milyen alattomos itt a taj. Viszont nagyon jo kikapcsolodas es edzes. Ram is fer az utobbi. :D

Egy masik dolog, amit el szerettem volna meselni, a fokak. Nem is tudtuk, hogy a kinsali obolben vannnak fokak. Raadasul annyira baratsagosak, hogy kiusznak a moloig ha ugy latjak hogy nemi ingyen kajara van lehetoseg. Altalaban mindig a halaszhajok kornyeken lebzselnek a kikotoben, mert a halaszok etetik oket a napi halfogasbol. A barataink haza elott lattunk egyet eloszor, ahogy a molon parkoltunk. Majd egyik nap ugyanott, Tomi, a baratunk, a magyar pizzapartyrol maradt pizzaval elkezdte etetni a siralyokat, abban a remenyben hogy elojonnek a fokak is. Persze elo is jott egy, de a pizzat nem igazan szerette. Mivel halunk epp nem volt, probalkoztunk halfejekkel (nagy ladakban taroljak a molokon a halpucolas utani maradekokat) es almaval, de egyikert sem lelkesedett. Halkonzervet nem adtunk neki, mert az olajos. Viktor kitalalta, hogy legkozelebb kimegyunk pecazni es a frissen fogott hallal fogjuk megint elocsalogatni. Amugy hihetetlenul baratsagosak es annyira kozel jonnek, amennyire a viz engedi. Igazabol ez volt az elso alkalom, hogy fokat termeszetes kozegben es nem allatkertben lattunk. :)

Mara ennyi. Mennem kell fozni. Csokozon mindenkinek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chimochan.blog.hu/api/trackback/id/tr691108408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása