HTML

Chimochan blogja

Szeretném ajánlani ezt a blogot a barátaimnak, a családomnak és mindenkinek, akit esetleg érdekel.

Utolsó kommentek

  • Mildii: Kedves Chimochan! Erről a csodaszép kastélyról lehetne kérni fotókat? Nem arra gondolok amiket a n... (2009.11.06. 19:29) Fogaszat es egyebek
  • Gálné Erzsébet: Szia Ez nem semmi kaland volt nektek. Sikerült a nyomokat eltüntetni? Mi volt a fogorvosnál? Erről... (2009.10.14. 21:18)
  • Gálné Erzsébet: Szia A képen azt a helyet látjuk ahol most dolgoztok és éltek? Nagyon szép kastély! Kicsit sürübbe... (2009.08.13. 18:04)
  • Gálné Erzsébet: Szia Melinda Már régen nem írtál ide, én heti rendszerességgel nézegetem a blogodat. Mi van velete... (2009.06.29. 05:57)
  • Tru(e)Man: GRATULÁLOK! És sok boldogságot! Kíváncsian várom az esküvői képeket! :) (2009.01.28. 11:06) Mi ujasag nalunk?
  • Utolsó 20

Mi ujasag nalunk?

2009.01.27. 14:45 :: Chimochan

Hosszu ido utan ismet jelentkezem.

Valaha ugy gondoltam, hogy ezt a blogot majd napi szinten frissitem es beszamolok mindenrol Nektek. Ehhez kepest eleg lustan allok hozza.

Az elmult hetekben tobbnyire a marciusi hazaruccanasunkra keszultunk. Eldontottuk, hogy megsem Viktor autojaval, hanem repulovel megyunk es az autot megprobaljuk beregisztralni itt, ha visszaerkeztunk. Ezt berakni otthon a garazsba itt meg venni egy masikat, nem lenne tul logikus, bar megvannak a prok meg a kontrak.

Szoval megvannak a repulojegyek, de csak a visszautra. :) Remljuk a heten meglesznek oda is. A repulojegy csak azert problemas, mert Irorszagban Visa kartyat csak 1 ev utan igenyelhetsz, addig meg Laser kartyat kap mindenki, ami tulajdonkeppen a penzfelvetelen es a bolti vasarlason kivul semmire sem jo. Tehat ha mondjuk repjegyet szeretnenk venni, mindig at kell utalnunk penzt a magyar bankszamlankra, amihez van rendes dombonyomott Visa kartyank es azzal vegul tudunk fizetni interneten. A penz megerkezese kulfoldi szmlara kb. 1 hetet varat magara. Kiprobaltuk a surgossegi atutalast is, ami 12 euro kezelesi koltseggel jar es nagyjabol 4 napot vesz igenybe. Katasztrofa. 4 napot nem neveznek epp surgosnek...

Az otthon toltott egy hetunk eleg suru lesz tekintve, hogy rengeteg adminisztrativ jellegu dolgot kell elinteznunk. :) Most mar nem arulok el titkot ha elmondom, hogy osszehazasodunk. :) Aprilisban mar 4 eve leszunk egyutt, szeptemberben pedig 3 eve lennenk jegyesek. Mire varnank meg?! :D

A hazassagkotes sem olyan egyszeru, mint gondolna az ember, de legalabb majdnem ingyenes! Meglepo modon... Bar ha az eskuvo koltsegeit tekintjuk, akkor mindennek mondhato csak ingyenesnek nem. :) Mivel mi eleg hirtelen dontottunk az eskuvorol es sem sok penzunk, sem sok idonk nem lesz, ezert egy szukkoru lagzi mellett dontottunk. Amikor felhivtuk az anyakonyvi hivatalt odahaza, kozoltek, hogy 30 nappal az eskuvo elott be kell szemelyesen faradni es nyilatkozni kell a hazasodasi szandekrol, el kell docogni kozjegyzohoz engedelyert es kulon kervenyezni kell a kulso helszinen valo hazassagkotest. Persze en kulso helyszinen szeretnek hazasodni, mivel a szocreal hazassagkotobe nem vagyok hajlando betenni a labam. :) Annyiban sikerult a holgyekkel a hivatalban megegyezni, hogy a 30 nap alol kerhetunk felmentest mivel kulfoldon elunk es megprobalnak mindent azon az egy heten elintezni mialatt otthon leszunk.

Az eskuvot meglepetesnek szantuk mind a baratoknak mind a szuloknek. Toluk igy nem kerhettunk segitseget. Csupan a ket tanunak szoltunk, hogy legalabb ok idoben felkeszulhessenek az esemenyre. Innentol kezdve indult a szervezes. Helyszint kellett keresnunk, ettermet a vacsorahoz, meghivokat, eskuvoi ruhat, oltonyt, cipot, tortat, sutit rendelni, idopontot, gyuruket kitalalni, stb. Szerencsere a feladat oroszlan reszen tul vagyunk: meghivok kikuldve, ruha, oltony megveve, helyszin, etterem lefoglalva, sutik, torta megrendelve, gyuruk kivalasztva. Tegnap mar oda is eljutottam, hogy megvettem az eskuvoi fulbevalomat. :D

Mivel a szulok es baratok idokozben megkaptak a meghivokat, ezert draga anyosom, aki a polgarmesteri hivatalban dolgozik, minden kerelmet beadott helyettunk. Ma reggel szolt, hogy meg is van az engedelyunk a hazassagkoteshez. :) Ugy nez ki lesz valami a dologbol... Mar csak az aprosagokat kell elintezni. :)

Erdekes es izgalmas igy szervezni egy eskuvot. :) Sose gondoltam volna, hogy majd igy alakul, de orulok neki. Viktor teljes mertekben reszt vesz a szervezesben ugy hogy le a kalappal elotte. Koszonom elore is mindenkinek aki segitett nekunk hogy minden gyorsan sinen legyen. Remelem, hogy jo buli lesz es 50 ev mulva sem banja meg egyikunk sem. ;)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chimochan.blog.hu/api/trackback/id/tr99906202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tru(e)Man 2009.01.28. 11:06:59

GRATULÁLOK! És sok boldogságot! Kíváncsian várom az esküvői képeket! :)
süti beállítások módosítása