HTML

Chimochan blogja

Szeretném ajánlani ezt a blogot a barátaimnak, a családomnak és mindenkinek, akit esetleg érdekel.

Utolsó kommentek

  • Mildii: Kedves Chimochan! Erről a csodaszép kastélyról lehetne kérni fotókat? Nem arra gondolok amiket a n... (2009.11.06. 19:29) Fogaszat es egyebek
  • Gálné Erzsébet: Szia Ez nem semmi kaland volt nektek. Sikerült a nyomokat eltüntetni? Mi volt a fogorvosnál? Erről... (2009.10.14. 21:18)
  • Gálné Erzsébet: Szia A képen azt a helyet látjuk ahol most dolgoztok és éltek? Nagyon szép kastély! Kicsit sürübbe... (2009.08.13. 18:04)
  • Gálné Erzsébet: Szia Melinda Már régen nem írtál ide, én heti rendszerességgel nézegetem a blogodat. Mi van velete... (2009.06.29. 05:57)
  • Tru(e)Man: GRATULÁLOK! És sok boldogságot! Kíváncsian várom az esküvői képeket! :) (2009.01.28. 11:06) Mi ujasag nalunk?
  • Utolsó 20

Az elso latogato - APU

2008.12.11. 16:33 :: Chimochan

Hadd mentegetozzek egy kicsit:

Mostanaban azert nem jelentkeztem, mert itt volt Apukam latogatoban. (Eleg jo kifogas, nem?!) :D

Gondoltam leirok par erdekesseget a latogatasaval kapcsolatban.

Apu december 2-an erkezett, a szulatesnapjan. A kesei Ryanair jarattal jott, ezert felmentem erte Dublinba, mivel semmifele csatlakozasa nem volt mar le hozzank Corkba. Nem is volt baj, mert gondoltuk kiprobalom az uj autocskat. (Nagyon popec kis auto, nem volt vele semmi gond.) Oda-vissza az ut 600 km-t. Sajnos Viktor nem tudott velem jonni, mert sejthetoen hajnalra ertunk haza, neki meg koran mennie kellett dolgozni. Igy elindultam egyedul. Az ut nem olyan veszes, mint amilyennek sokan mondjak, bar az autopalya es a fout szakaszok surun valogatjak egymast, Irorszagban ugyanis nemigen van meg autopalya. A letezo szkaszok viszont pazarok es gyonyoruen lehet rajtuk kozlekedni. Nekem a forgalom sem volt olyan rossz, mert este mentem es ejjel jottunk, tehat nem nagyon volt forgalom. Meglepo logikatlansaggal kell, illetve nem kell fizetni az egyes szakaszokert. Pl. egy 5 km-es szakaszert fizettem 1.80 eurot, de egy majdnem 50 km-es szakaszert meg nem kellett semmit sem fizetnem. A csucs a dublini korgyuru. Valaki pedzegette, hogy fizetos, ezert kedves dublini baratomhoz fordultam, hogy mi is az igazsag. Kiderult, hogy valoban fizetos a korgyuru egy resze (pont az ami kivisz a repterre), de egy "TOLL" tablan kivul az egedta vilagon semmi nem jelzi az uton, hogy epp fizetos szakaszhoz erkeztunk. Tulajdonkeppen magadnak kell szamolnod, hogy hanyszor haldtal at a szakaszon es a 3 euros dijat annyiszor kell kifizetned a kijelolt helyeken vagy online, ahanyszor megjartad a szakaszt. Igy en 6 eurot fizettem egy nyulfarknyi szakaszert, ahol raadasul utmunkalatok folytak, tehat meg normalisan kozlekedni sem lehet, de hat legalabb lattuk, hogy az uthasznalatra befizetett dijat az allam fel is hasznalja az ut epitesere, nem ugy mint Magyarorszagon. :) En online fizettem a dijat, annak ellenere, hogy 2 nap utan jott rola befizetesi felszolitas is. Persze nem nekem, hanem az elozo autotulajnak, hiszen az auto meg az o neven volt. :D

Egy masik megint csak a kozlekedessel kapcsolatos erdekesseg a visszafele uton esett meg.

Ugy dontottunk, hogy Apu vonattal megy vissza Dublinba mivel a repulo du. 4-kor indult es egyszerubbnek tunt, mint 4 orat vezetni oda a reggeli forgalomban, majd a delutani csucsban sok orat vissza. Busszal sokkal olcsobb lett volna, de a busz nem annyira kenyelmes a szuk helyek miatt. Csak hogy erezzetek a kulonbseget: Corkbol Dublinba egy buszjegy 12 euroba kerul. Egy returjegy 20 euroba. A vonatjegy 33 euro csak oda es csak ha interneten veszed - mint kiderult. Persze nem vettuk meg neten mivel azt mondtam, hogy mindent szepen megerdeklodunk az allomason es majd ott megvesszuk. Az allomason kozoltek, hogy ha helyben vasaroljuk meg a jegyet 60 euroba kerul. Dobtam egy hatast. Mivel azonban volt meg majdnem masfel orank a vonat indulasaig, a holgy ajanlotta, hogy az allomason elhelyezett internet pont valamelyiken vegyuk meg online a jegyet, irjuk le a foglalasi szamot es o kinyomtatja nekunk a jegyet. Igy is lett. 1 euroert hozzajutottunk 10 perc nethez, megvettuk 33 euroert a jegyet es a foglalasi szammal visszadocotunk a holgyhoz. A holgy kinyomtatta a popec, hologrammal ellatott nevre szolo jegyet es meg is voltunk. Mivel ez egy intercity jarat volt, a jegyre ra volt irva, hogy a helyeket 20 perccel a vonat indulasa elott erdemes elfoglalni. Mondanom sem kell az allomas gyonyoruen tiszta es kulturalt. Leultunk reggelizni, majd elindultunk megkeresni a peront. A peronok le vannak keritessel zarva, tehat esely sincs odamenni a vonathoz menetjegy nelkul. A felszallokat egy kapun engedik ki a peronhoz, a jegy ellenorzese utan. Tehat, nincs kaller a vonaton. :) Apu meselte, hogy a vonaton az ulese fole ki volt digitalisan irva a neve, jeolve, hogy az adott hely neki van foglalva. Hat igen... Megint csak nem Magyarorszag.

Amugy az egy het amig itt volt gyorsan telt sok csavargassal, nemi kocsmazassal es karacsonyi shoppingolassal. :)

Most megint picit egyedul maradtunk...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chimochan.blog.hu/api/trackback/id/tr38817429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Timi 2008.12.12. 13:21:14

Hahó!
Tök jó hallani rólatok! :-))))
Viszont ezt le szeretném írni: oké, hogy elmentetek, ti tudjátok, miért, de ne húzzátok le ezt az országot! Itt is vannak szép és jó dolgok, csak meg kell látni! Itt is élnek emberek, akik igyekeznek a tőlük telhető legjobban alakítani az életüket. Aki mindig csak a rosszat, a negatívat veszi észre, az ne csodálkozzon, ha mindig csak a rosszat, a negatívat kapja!
Remélem, nem érzitek bántásnak, amit leírtam, de nekem rosszul esik, hogy csak a negatív megjegyzések tűnnek fel rólunk. Persze, az is lehet, hogy ezzel drillezitek magatokat, hogy ne adjátok fel és gyertek haza...
süti beállítások módosítása